Joulun ilo ja apu ovat tänä koronavuonna todella tarpeen
Joulun ilo ja apu ovat tänä koronavuonna todella tarpeen
Tukiverkoston puuhatontut Tiina Heiskanen ja Tessa Saarinen odottavat jo innolla torstaita, jolloin toivejoulukuuseen ripustetaan ensimmäiset toiveet.

Joulun ilo ja apu ovat tänä koronavuonna todella tarpeen

Auttamisyhteisö Riihimäen Tukiverkosto saa ensimmäiset tiedustelut tulevasta joulukeräyksestä vähävaraisilta perheiltä aina jo syyskuussa. 

Monet kymmenet perheet odottavat joulua syvästi huolissaan tietäen, että eivät ilman ulkopuolista apua pysty järjestämään perheelleen mitään arjesta poikkeavaa, kuten jouluruokaa, herkkuja tai lahjoja.

Viime jouluna apua saaneet kertovat

“Minä luulin viime vuonna, ettei meille tule joulua. Olimme juuri muuttaneet Riihimäelle eron myötä ja olimme ilman tukiverkostoa. Rahaa ei ollut yhtään ja henkisesti olin hyvin väsynyt. Kuulin Tukiverkostosta, josta voisi hakea jouluapua. En uskonut minkään toiveemme toteutuvan, mutta toisin kävi: Jokaisen perheenjäsenen toive toteutui ja lisäksi saimme ihania yllätyksiä, kuten lahjakortin ruokakauppaan, herkkuja ja hygieniatuotteita. Saimme joulun lisäksi helpotusta ja iloa vaikean elämäntilanteen keskelle.”

Minulle tuli niin liikuttunut olo, että pitkästä aikaa en tuntenut olevani yksinäinen.

“Olen yksin asuva ja vakavasti sairas, eikä minulla ole paljoa ihmisiä ympärilläni. Joulut olen hyvin yksinäinen. Se on vaikeaa aikaa. Viime jouluna sain Tukiverkoston lahjoittajien kautta muistamisia: suklaata, kahvia ja villasukat. Minulle tuli niin liikuttunut olo, että pitkästä aikaa en tuntenut olevani yksinäinen."

Auttamisen mahdollisuuksia Riihimäellä on monia, mm:

Riihimäen Tukiverkoston joulukampanja: facebookista Tukiverkoston sivulta löytyy lukuisia perheiden täsmätoiveita jouluksi.

Myös Uudessa kirjakaupassa ja Riihimäen Pienessä Lelukaupassa on 17.12. asti listat, joissa on perheiden lahjatoiveita. Tukiverkoston toivejoulukuusi Prisman aulassa on to-pe 26.-27.11. klo 16-19 ja la 28.11. klo 12-16. Myös sieltä voit valita toiveen toteutettavaksi. Tukiverkosto lomailee 22.12.-6.1.

Diakoniatyö:

Toivottuja lahjoituksia asiakkaillemme ovat erilaiset lahjakortit (srk:n postilaatikkoon, Temppelikatu 9 A, kuoreen Riihimäen seurakunta/ diakoniatyön joululahja). Otetaan vastaan myös jouluisia hyvin säilyviä herkkuja diakoniatyön Liiteriin, Temppelikatu 11, to 3.12 klo 16-17.30 ja pe 4.12. klo 9-11. Diakonian ajanvaraus joulutauolla 23.12.2020-10.1.2021.

Grooveimpien joululaulujen ruokakolehti eli groovepussit, jotka jaetaan diakoniatyön kautta:

Kahvia, teetä, suklaata/makeisia, keksejä, säilykkeitä (ei hernekeittoa) ja leivonta-aineita (ei jauhoja) + halutessasi joku pieni jouluinen yllätys (ei tuoksukynttilöitä).

Otetaan vastaan Prismassa ja Citymarketissa ke-to 9.-10.12. klo 16-19 ja Liiterissä (Temppelikatu 11) pe 11.12. klo 12-14.

Tiina Heiskanen
diakoni

rgb lahjat

Kultakin asiakasperheen lapselta otetaan yksi ensisijainen lahjatoive, jonka toivotaan toteutuvan. Monena vuonna perheille on voitu antaa lisäksi jouluisia herkkuja ja muita pieniä yllätyksiä.