Podcastit yllättivät
Podcastit yllättivät

Podcastit yllättivät

Riparipappi Hanna ja nuorisotyönohjaaja Toni hyppäsivät tuntemattomaan.

– Idea podcastin tekoon lähti korona-ajasta. Mietimme mitä kaikkea voisimme tehdä etänä ja millaista juttua voisimme nuorille tarjota, kertoo rippikoulutyön pappi Hanna Riikonen.

– Moni nuori kuuntelee podcasteja, esimerkiksi koulumatkoilla, lenkeillä, urheillessa tai ihan vaan kotona.

– Minulla tai Toni Vehmassalolla ei ollut podcastin tekemisestä mitään kokemusta, mutta me ei olla annettu sen häiritä, vaan etsitään tietoa ja kysytään kollegoilta. Tonilla on päävastuu tekniikasta, ja Toni onkin hankkinut laitteet ja editoi jaksot.

Ensimmäinen tuotantokausi – #elämäonnyt

Kaksikko halusi tehdä nuorille suunnatun podcastin, joka on juuri sopivan mittainen kuunneltavaksi: noin 20-30 minuuttia. Tunnusmusiikin ja muun musiikin teki seurakunnan diakoni Petja Heiskanen yhdessä Tonin kanssa. Kuvat tilattiin pastori Jukka Vänskältä, joka harrastaa valokuvausta.

– Jokainen jakso on tehty samalla sapluunalla: aihe, josta jutellaan, kolme syytä olla onnellinen (poimitaan kirjasta), sportti- tai kirjanurkkaus, ja lopuksi pieni kirkkovuosihartaus.

– Joulukuun pilottijaksossa esittelimme itsemme. Sen jälkeen aiheina ovat olleet mm. koulumuistoja, vuorovaikutus, suuri riparijakso, kiusaaminen. Luvassa on vielä jaksot lapsuuden haaveammateista ja urapohdinnoista, ruuasta ja hyvinvoinnista. Ja pääsiäisenä on luvassa erikoisjakso.

Hauskinta, mitä pitkään aikaan tehty!

–Jaksot julkaistaan Soundcloudissa, Apple podcastissa ja Spotifyssa kerran viikossa, perjantaiaamuisin. Eka kausi kestää huhtikuulle, toinen kausi tulee ulos syksyllä, kertoo Hanna.

– Käsikirjoitukset ja ideat tehdään itse, ja toivomme vielä saavamme jatkaa toiseen tuotantokauteen. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kuuntelijoita on yllättävän paljon: jaksoilla on useampi sata kuuntelukertaa yhteensä.

– Yhteistyöstä on sovittu Kirkko Suomessa -porukan kanssa, eli jossain kohtaa keväättä päivitämme @kirkko suomessa- instatiliä podcastin tiimoilta.

– Ja vielä lopuksi lisättäköön, että tämä #elämäonnyt -podcast on kyllä ollut hauskinta mitä kumpikin meistä on pitkään aikaan töissä tehnyt! Ollaan molemmat aivan innoissamme.

qr podcast