Riihimäellä annetaan ja saadaan apua joka päivä!
Riihimäellä annetaan ja saadaan apua joka päivä!
Riihimäen Tukiverkoston joulukampanjan 2020 kautta lahjoja sai yksityisten lahjoittajien mahdollistamana 385 henkilöä yhteensä 17 680 € edestä. Kiitos kaikille antajille! Seuraava kampanja 10.–28.5. kerää apua lapsiperheiden kesäkivaan.

Riihimäellä annetaan ja saadaan apua joka päivä!

Nykyään vallalla tuntuu olevan käsitys, että arvot ovat koventuneet, ihmiset ajavat vain omaa etuaan ja toisten auttaminen on harvinaista.

Tosiasiassa kuitenkin Riihimäellä ihmiset auttavat toisiaan joka päivä. Eri auttamistahojen työntekijät, vapaaehtoiset ja aivan yksityiset ihmiset antavat aikaansa ja panostaan toisten hyväksi arjessa koko ajan, kertovat seurakunnan diakoniatyöntekijät.

Riihimäkeläiset kertovat

” Auttaminen on kodin perintöä. Kun meillä leivottiin, vietiin lämpimäisiä naapuriin. Naapurista sai käydä kysymässä apua ja naapurit kävivät meillä. Kirkon kolehdeilla tai Riihimäen Tukiverkoston kautta on helppo auttaa. Myös Yhteisvastuukeräys on sydäntäni lähellä. Kun meillä on monet asiat hyvin, voimme jakaa omastamme. Annan sinne minne sydämeni sanoo.

” Olen auttanut ­liikuntarajoitteista äitiäni ulos asunnosta ulkoilemaan. Auttaminen antaa hyvän mielen pitkäksi aikaa. Itse olen saanut apua ystäviltä, kun olin kipujen takia vangittuna kotiin. Lisäksi olen saanut apua diakonialta, kun asiat eivät ole menneet niin kuin olisin toivonut. Minusta apu kertoo välittämisestä.

” Tiedän, kuinka tärkeää on, kun joku kuuntelee ja auttaa, ja siksi olen itsekin yrittänyt auttaa toisia. Olen hakenut yksinäisiä vanhuksia ulos ja tarjonnut kaupassa- ja lääkärissäkäyntiapua. Olen antanut lastenhoitoapua ja meille tarpeettomia lasten vaatteita eteenpäin. Vaikka minulla ei vähävaraisena ole taloudellista mahdollisuutta auttaa, voin olla muuten avuksi monen elämänpolulla. Jos näen vieraankin ihmisen, joka näyttää olevan avun tarpeessa, kysyn helposti, onko kaikki hyvin.

On lohdullista tietää, että voin pyytää apua, kun sitä tarvitsen.

” Vertaistuki on parasta, itsekin saa antaessaan! Vertaisryhmän tapaamiset ovat odotettuja ja voivat olla pitkään aikaan ainoa kohtaaminen missä tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Kun joku kertoi minulle mitä tapaamiset merkitsevät, ymmärsin tehneeni jotain tärkeää. Olemme saaneet monenlaista apua ja nyt koen, että on minun vuoroni auttaa, niillä taidoilla ja mahdollisuuksilla mitä minulla on.

” On lohdullista tietää, että voin pyytää apua, kun sitä tarvitsen. Ei ole tarvinnut jäädä yksin, vaan olen saanut jakaa tilanteeni diakoniatyöntekijän kanssa. Olen saanut monenlaista apua: ruokaa, vaatteita ja opiskeluvälineitä. Näin ongelmat eivät ole päässeet kasautumaan mahdottomiksi ja olen saanut uskoa tulevaisuuteen. Olen saanut myös yksityisten lahjoittajien jouluapua diakoniatyön kautta. Se on pelastanut koko joulun. Ilman näitä tukia oma jaksaminen olisi todella kovilla. Olen kiitollinen kaikesta avusta ja ystävällisestä kohtelusta.

 

x riihimaella annetaan sukat

Riihimäen Tukiverkosto sai ihanan villasukkalahjoituksen, ja moni on jo saanut kauniit villasukat.

DIAKONIATYÖNTEKIJÖILLE voit varata ajan keskustelua varten vaikeissa elämäntilanteissa. Diakoniatyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia ja luotettavia kuuntelijoita. He ottavat jokaisen ihmisen vastaan samanarvoisena.

Jos sinulla on huolia, joista haluaisit jutella luottamuksellisesti, ole yhteydessä. Ajanvaraus keskustelua varten ma ja ke klo 12–13 puh. 050 592 3553.

Riihimäen Tukiverkosto löytyy Facebookista.

Jumala on turvamme ja linnamme, auttajamme hädän hetkellä.

Ps. 46:2