Yhteisöllisyys on yhdessä ideoimista ja tekemistä
Yhteisöllisyys on yhdessä ideoimista ja tekemistä

Yhteisöllisyys on yhdessä ideoimista ja tekemistä

Viime vuonna kokoonnuimme seurakuntalaisten ja työntekijöiden kesken ideoimaan uudenlaista, yhteisöllistä toimintaa Riihimäen seurakunnassa. Tavoitteenamme on järjestää toimintaa, johon olisi matala kynnys osallistua, ja jonka kautta ihmiset voisivat kokea keskinäistä yhteyttä. Seurakunnan on mahdollista olla jäsenilleen aidosti merkityksellinen yhteisö.

Rento iltamessu

Hankkeen keskiöön nousi idea rennosta iltamessusta, jonka seurakuntalaiset suunnittelevat ja toteuttavat. Tarkoituksena ei ollut keksiä pyörää uudestaan, vaan miettiä messun muotoa ja sisältöä erityisesti siitä näkökulmasta, miten se voisi puhutella tämän päivän ihmisiä. Kristillinen sanoma on ikuinen, mutta joskus sen eteenpäin viemiseen tarvitaan luovuutta ja rohkeita ideoita.

Yhteisöllisyyteen kuuluu mahdollisuus tehdä, toimia ja vaikuttaa. Iltamessussa seurakuntalaiset eivät ole vain osallistujan roolissa, vaan he ovat suunnittelemassa toimintaa alusta asti. Seurakuntayhteisössä seurakuntalaiset voivat löytää lahjansa ja toimia tehtävissä, jotka he itse kokevat mielekkäiksi. Luottamus vapauttaa luovuutta.

Seurakunta-yhteisössä seurakuntalaiset voivat löytää lahjansa. Luottamus vapauttaa luovuutta.

Seurakunnan toiminta ei ole vain työntekijöiden varassa, vaan jokaista meitä tarvitaan. Seurakunnassa jokaisella on jotakin annettavaa. Seurakuntayhteisö on joukko tavallisia ihmisiä, joita Jeesus Kristus yhdistää. Olet tervetullut mukaan rakentamaan ”riksulaisten” omaa messua ja seurakuntayhteisöä. Messulla ei ole vielä nimeä, mutta ehkä sinä keksit sen.

Yhteisöllisyyshanke on erityisesti nuorille aikuisille, perheille ja työikäisille suunnattu projekti, joka tuottaa uudenlaista, yhteisöllistä toimintaa. Hankkeen keskiössä on seurakuntalaisten suunnittelema ja toteuttama rento iltamessu. Jos haluat tulla mukaan suunnittelemaan tulevaa toimintaa, ole yhteydessä Saara-Maria Jurvaan (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).