Jouluapua tarvitsee yhä useampi
Jouluapua tarvitsee yhä useampi

Jouluapua tarvitsee yhä useampi – onneksi apua on myös saatu

Arki on täynnä valintoja. Vähintään kohtuullisesti toimeentuleva voi huoletta valita, millaiset talvikengät ostaa tai mitä herkkuja joulupöytään haluaa. Vähävaraisessa perheessä sen sijaan mietitään, miten rahat saa riittämään edes kirpputori­kenkiin ja tili näyttää, että aattona syödään vain makaronilaatikkoa. Lahjoista ei voi edes haaveilla.

Riihimäen Tukiverkoston joulukampanja on käynnissä. Jouluapu­keräys vähävaraisten hyväksi on kasvanut joka vuosi niin avunpyytäjien määrän kuin annetun avunkin suhteen. Jouluna 2019 apua sai 246 henkeä, jouluna 2020 jo 385 henkeä.

Avunhakijoiden joululahjatoiveet ovat esillä Tukiverkoston ­Facebook-sivulla ja Riihimäen Pienen Lelukaupan kassalla ja kuka tahansa voi valita toiveen, jonka haluaa toteuttaa.

Suuri osa avusta tulee yksityisiltä ihmisiltä, mutta myös useampi paikallinen yhdistys ja yritys on halunnut mahdollistaa hyvän joulun moneen kotiin jouluherkkujen, lahjakorttien ja toivepakettien muodossa.

Viime vuonna apua saaneiden palautetta

Kun pieni lapsi kysyy, tuleehan meillekin jouluruokaa, vastaan tottakai, miettien samalla miten sen järjestän. Sitten saan tiedon, että joku on halunnut antaa lahjakortin jouluruokaan juuri meille. Me saamme jouluruoan, kinkkua, kalaa, laatikot, ehkä suklaatakin!”

Vasta kotona katsoin kassin sisällön ja itku pääsi, tästä oli meille todella paljon apua. Hyvää joulua teille ja kiitos!”

Tiedättekö te, jotka meidän joulun pelastitte: Vaikka sanotaan, että lahjat eivät ole tärkeitä, niin kyllähän lapset niitä kuitenkin aina odottaa. Se että aattona saa nähdä heidän ilmeensä kun he saavat juuri sen hartaasti toivomansa lahjan, jota eivät kuitenkaan oikeasti edes odottaneet, koska tietävät kyllä perheen tilanteen, niin se on jotain aivan uskomatonta. Te muistitte pienten toiveet, mutta ette hylänneet teinipoikia/-tyttöjäkään, jotka monesti toiveidensa kanssa jäävät viimeisiksi. Kiitos koko sydämestäni, että rakensitte meillekin joulun.”

Apua voit saada

  • Diakoniatyön ajanvaraus ma ja ke klo 12-13, 050-5923553, ­viimeisen kerran ennen joulutaukoa ma 20.12.2021, seuraavan kerran ma 10.1.2022.
  • Diakoniatyön vaatekierrätys, ajanvaraus keskiviikkoisin klo 12-14, p.050-361 9955, viimeisen kerran ennen joulutaukoa ke 15.12.2021 ja seuraavan kerran 12.1.2022. Muutokset mahdollisia.
  • Helluntaiseurakunnan ruokajako ma ja to klo 9.30-10.30. Viimeisen kerran ennen joulua 23.12. ja loppiaisviikolla poikkeuksellisesti 5.1.2022.
  • Erilaiset yhdistykset ja yhteisöt saattavat myös jakaa joulun alla apua.

Apua voit antaa

  • Riihimäen Tukiverkoston joulukampanja 15.12. asti, otamme vastaan jouluiloa ja toivottuja täsmälahjoja asiakasperheille. Lisätietoja Tiina Heiskanen, 050-3237964 /  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tukiverkoston facebook-sivu. Joulutauko 22.12.2021–10.1.2022.
  • Diakoniatyö ottaa vastaan asiakkailleen eteenpäin annettavaksi lahjakortteja, hyvin säilyviä jouluherkkuja, jouluisia yllätyksiä, hygieniatuotteita ja villasukkia koossa 38-46. Niitä voi viedä seurakuntatoimistoon (Temppelikatu 9A) ma-pe klo 9-14.