Riihiveikot jatkavat perinteitä
Riihiveikot jatkavat perinteitä
Riihiveikot sytyttävät kynttilät haudoille muualla olevien omaisten puolesta. Kuvassa sudenpentu Ada Vihra, lippukunnanjohtaja Heini Salo-Vihra (kesk.) ja lippukunnan sihteeri Heini Jauhiainen.

Riihiveikot jatkavat perinteitä

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue ja kynttilöiden sytyttäminen jouluaatonaattona haudoille kuuluvat tänäkin vuonna partiolaisten ohjelmaan.

Partio opettaa käytännölli­syyttä ja toimeen tarttumista.

- En pelkää uusia haasteita – jopa haluan niitä, toteaa Heini Salo-Vihra.

Hän aloitti partiossa toimimisen 30 vuotta sitten, ja on nyt Riihiveikkojen lippukunnanjohtaja.

- Jos jotain olen partiossa oppinut niin pakkaamaan, nauraa Heini Jauhiainen, joka on ollut partiolainen vuodesta 1996 ja toimii nyt Riihiveikkojen sihteerinä.

Kololla, Riihikämpällä ja leireillä hankitaan monia taitoja. Molemmat Heinit pitävät tärkeinä ryhmän johtamistaitoja sekä kykyä ottaa yllättävätkin tilanteet haltuun. Jatkuva itsensä kehittäminen on myös partiolaisuudessa omaksuttu.

Heini Jauhiainen on ollut mukana myös seurakuntanuorissa ja isosena rippileireillä.

- Mukana olo rennossa seurakuntatoiminnassa on minulle sopivaa.

Toiselle Heinille vaellusrippikoulu oli positiivinen kokemus.

Riihiveikot jatkaa 2020 yhdistyneiden lippukuntien, Hirviveikkojen ja Riihipääskyjen, perinteitä. Seurakunnan yhteyteen 1949 perustetun partiolippukunnan ensimmäinen johtaja oli kirkkoherra Lauri Palva. Hirviveikkojen käyttöön

Vehkaojan tilalta 1970 luovutettu Riihikämppä on edelleen yöpymiskelpoinen ja kovassa käytössä. Vartiot ja sudenpentujen laumat kokoontuvat myös Kirkkopuiston seurakuntakodissa, Kololla.

Riihiveikot on oma yhdistyksensä, jonka taustayhteisö on Riihimäen seurakunta. Tila ei ole ainoa näkyvä merkki yhteistyöstä.

- Partiossa mietitään omaa vakaumusta ja hengellisyyttä. Leirikirkot ja Partiokirkko ovat perinteitä, joissa seurakunnan papit ovat mukana. Itsenäisyyspäivän messussa uudet ja ikäkausiryhmästä toiseen siirtyvät partiolaiset saavat antaa lupauksensa, jos niin haluavat, kertoo lippukunnanjohtaja.

- Sieltä lähdetään sitten soihtukulkueessa sankarihautausmaalle.

Pyydettäessä partiolaiset tekevät seurakunnalle palveluja. Kolehtia kerättiin kirkossa viimeksi piispantarkastuksen yhteydessä. Yksi hyvä työ liittyy joulun aikaan.

- Henkilöt, jotka asuvat muualla eivätkä pääse omaistensa haudoille, voivat tilata partiolaisilta palvelun. Kynttilät hankitaan ja viedään aatonaattona haudoille, muistuttaa Heini Jauhiainen.

Vihran perheessä kasvaa uusi partiolainen. Ada on nyt 7-vuotias ja päässyt sudenpentujen laumaan. Siitä hän voi 10-vuotiaana siirtyä vartioon.

- Partiossa voi jatkaa niin kauan kuin haluaa. Välillä voi mennä ”taukotupaan”, mutta aina voi olla partiolainen, kertoo lippukunnan johtaja Heini Salo-Vihra.

Riihiveikoilla on omat nettisivut, josta löytyy tietoa kaiken ikäisille kiinnostuneille.

Tilaa kynttilä haudalle jouluksi

Partiolaiset vievät kynttilän tilauksesta läheisesi haudalle 23.12.2021.

Hinnat: 15 € kynttilä ja ­lisäkynttilä ­samalle haudalle 5 €. Tuotto menee ­Riihiveikot ry:lle lyhentämättömänä.

Tilaukset 16.12.2021 mennessä seura­kuntatoimistoon: 040 576 6021 tai 040  576 6014.