Joulu Riihimäellä
Joulu Riihimäellä
Riihimäkeläiset Palomäet odottavat jo joulua ja joulujuhlan valmistelua. Vuosi sitten pikku-Aamos ei vielä päässyt maistelemaan oikeita jouluherkkuja, kertoo Emilia-äiti.

Joulu Riihimäellä

Aamos on tyytyväinen taapero ja utelias tutkija.

– Viime jouluna Aamos oli vasta puolivuotias ja sai joulun ­kunniaksi poronkäristystä Piltti-purkista, mutta tänä vuonna poika pääsee maistelemaan jo oikeita jouluherkkuja, iloitsee äiti Emilia Palomäki.

Emilia ja puolisonsa Pietari Palomäki odottavat jo pääsevänsä valmistelemaan joulujuhlaa ja juhla-ajan herkkuja.

– Pietari tykkää laittaa ruokaa. Hän tekee itse joulusinapin ja saaristolaisleivät. Kaikki jouluruuat ovat hyviä, mutta viime vuosina kalapöydästä on tullut meille yhä tärkeämpi.

– Kodin siivoaminen ja koristeleminen, joululaulujen kuuntelu ja lahjojen pakkaaminen virittävät ihanaan joulutunnelmaan, kertoo Emilia. – Minä ja Pietari olemme paljasjalkaisia riihimäkeläisiä, ja lähisuku on täällä. Joulun vietämme aina Riihimäellä.

– Joulu on minulle tärkeä juhla, perhejuhla, ja erityisen tärkeäksi koen sen, että kaikki ovat paikalla eikä ketään puutu.

Kerho on turvallinen tila

Emilia tekee tällä hetkellä nuoristyönohjaajan sijaisuutta kouluikäisten parissa Riihimäen seurakunnassa.

– Lapsia ja kouluikäisiä on tällä hetkellä hyvin mukana kerhoissa. Kokkikerhot ovat kaikista suosituimpia. Lapsista on kiva tehdä ruokaa porukassa ja syödä yhdessä. Yhdessäolo on tärkeää.

– Moni lapsi ja nuori kokee koulun suorituspaineet kovana. Meidän kerhoissa painotetaan kerhon­ohjaajien ja lasten rentoa, stressitöntä tekemistä ja olemista, jossa ei suoriteta mitään. Kerho on turvallinen tila, hengähdyspaikka, jossa ei tuoda esille maailman murheita.

Kouluikäisten toimitilat Kirkkopuistoon

Syksyn aikana kouluikäisten toimisto siirtyi Temppelikadulta Kirkkopuiston seurakunta­kotiin.

– Olemme silloin lähempänä nuorisotila Narniaa ja nuorisotiimiä, ja se mahdollistaa paremmin yhteistyön ja seurakunnan tilojen monipuolisemman käytön, toteaa Emilia.

– Meillä seurakunnassa on niin sanottu polku­malli käytössä. Tässä toimintamallissa seurakunta kulkee lapsen ja nuoren rinnalla hänen elämässään aina itsenäiseen aikuisuuteen saakka. Toimitilojen siirtäminen lähemmäksi nuorisotyötä tukee polkumallia.

Oma Olkkari

Kouluikäisten Olkkari aukeaa Temppelikadun alakertaan ensi vuoden alussa.

– Suunnitelmissa on, että Olkkari olisi avoinna kerran viikossa iltapäivällä, jolloin lapset voisivat tulla koulun jälkeen olkkariin hengailemaan, pelaamaan pelejä tai askartelemaan. Tällaista leppoisaa yhdessäoloa kaivataan.

 

Herra elää! Kiitetty olkoon puolustajani, ylistetty Jumala, minun turvani!
Ps. 18:47