Puheenporinaa, musiikkia ja kahvia
Puheenporinaa, musiikkia ja kahvia

Puheenporinaa, musiikkia ja kahvia

Pyöreitä vuosiaan Kirkkopuiston seurakuntakodissa iloisesti juhliva joukko kommentoi satavuotiasta kotiseurakuntaansa.

Kirkkopuiston seurakuntakodissa vietettiin 25.9. iloista iltapäivää – juhlittiin pyöreitä vuosia täyttäviä. Ensin olivat vuorossa 80 vuoden iän saavuttaneet, sitten 70-vuotiaat. Molemmissa juhlissa tupa oli täynnä ja iloinen rupattelu täytti tilan. Ohjelmasta vastasivat Minna Huistinoja, Päivi Hakkari, Irina Pasma, Eero Haltia ja Erkki Hannonen.

Kysymykset juhlavieraille

1. Mitkä ovat ensimmäisinä mieleen tulevat muistot seurakunnasta?
2. Mikä on seurakunnan merkitys elämässäsi?

600 elsa makarainen ja seija puhakka

Elsa Mäkäräinen

1. Olimme juuri muuttaneet Kemistä vuonna 1966, ja lapsemme kastettiin täällä. Liisa-täti seurakunnan kerhosta oli kahdelle tyttärellemme tärkeä henkilö. Hirviskän uinnit kahveineen ja makkaran paistoineen tuovat hyviä muistoja. Joulukirkko kuului asiaan. Muualta muuttaneena tutustuimme kävellen kauniiseen hautausmaahan.

2. Olin pitkään sairaan ystävän tukihenkilönä, ja hänen kanssaan kävimme mm. rukouspiirissä, ja sain tutustua kotiseurakuntaan aivan uudella tavalla. Siitä on jäänyt vahva sisäinen hengellinen tunne nyt kun energia ei enää riitä aivan kaikkeen.

Seija Puhakka

1. Muutin Riihimäelle 1960 Lylyn varikolta perheeni kanssa. Tuleva puolisoni Seppo asui jo täällä. Meidät vihki 1963 Raimo Virekunnas. Seurakunnan kerhoja käytimme ahkerasti.

2. Olen ollut 30 vuotta aktiivisesti mukana diakoniatyön vapaaehtoistoiminnassa, jota varten olen myös käynyt kursseja. Sipusaaressa kokoontuva Puikkopiiri on minulle tärkeä.

900 paula vuorinen

Paula Vuorinen

1. Olen syntyperäinen riihimäkeläinen. Ensimmäisenä palaa mieleen ripari­kesä Hirviskällä. Sen jälkeen pidin pyhäkoulua ennen opiskeluaikojani ja osallistuin myös tyttöleireille.

2. Olin yli 20 vuotta lähetystyössä, ­joten siinäkin mielessä ­seurakunnan merkitys elämässäni on ja on ollut suuri, ja sen piirissä on myös ystäviä. Toimin vapaaehtoisena lähetystyöryhmässä sekä ’puuha-marttana’ muun muassa joulupuodissa.

600 jari valimaa

Jari Välimaa

1. Olen muuttanut Riihimäelle 1967. Täällä osallistuin seurakunnan nuoriso- ja aikuisten nuorten toimintaan. Myös kesäisäntänä toimimisesta Hirviskällä on hyviä muistoja. Pekka Mattila vihki meidät 1975.

2. Toimin pitkään lähetystyössä Taiwanilla ja sen jälkeen mm. kirkkoherrana Vilppulassa, mikä kertoo seurakunnan merkityksestä elämässäni. Nyt olen eläköitynyt, ja olemme paluumuuttajia.

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.
Fil. 4:6