Esteettömyyskunniakirja Riihimäen seurakunnalle
Esteettömyyskunniakirja Riihimäen seurakunnalle
Kuvassa vasemmalta Reijo Kurkela, Sirpa Viherä, Heini Syrjä ja Petri Mattila.

Esteettömyyskunniakirja Riihimäen seurakunnalle

Riihimäen kaupungin vammaisneuvosto valitsi vuoden 2022 esteettömyyskunniakirjan saajaksi Riihimäen seurakunnan. Kunniakirja myönnetään vuosittain toimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kaikille esteetöntä ja saavutettavaa Riihimäkeä. Käytäntö aloitettiin vuonna 2020 ja silloin kunniakirja myönnettiin Riihimäen kaupungin senioripuistoilutoiminnalle, vuonna 2021 esteettömyyden edistämisestä palkittiin Riihimäen Teatteri.

Tiloissa ja toiminnassakin huomioitu

Esteettömyys on yhdenvertaisuutta, jossa on kyse ihmisten huomioon ottamisesta kun rakennettua ympäristöä ja toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan, kertoo vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila.

– Esteettömyyskunniakirjan saajan valinnassa painotettiin esteettömyyden huomioimista niin tiloissa kuin toiminnassakin.

Kunniakirjan luovuttivat Kirkkopuiston seurakuntakodissa vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila ja vammaisneuvoston jäsen Reijo Kurkela. Huomionosoituksen ottivat vastaan kirkkoherra Sirpa Viherä, esteettömyysasioista seurakunnassa vastaava diakonissa Heini Syrjä ja johtava diakonissa Eira Latvala.

Esteettömyys huomioitu ja henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta

Esteettömyyskunniakirjan luovuttamistilaisuudessa Petri Mattila summasi perusteluita huomionosoitukselle:

– Riihimäen seurakunta on edistyksellisesti edistänyt esteettömyyttä sekä tiloissaan että toiminnoissaan ja seurakunnan henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta. Lisäksi kaikkiin Riihimäen seurakunnan tiloihin on laaditut esteettömyysoppaat, joista voi tarkistaa tilan esteettömyyden. Seurakunnan messut striimataan ja messuun voi osallistua seurakunnan kotisivujen kautta reaaliaikaisesti tai kuunnella nettiradion kautta.

Kirkkoherra Viherä kertoi, että esteettömien ratkaisujen löytäminen ja tekeminen ei ole aina yksinkertaista, mutta seurakunta pyrkii löytämään toimivia ratkaisuja vanhoihinkin rakennuksiin.