Pyhiinvaellus

Luterilaiselle vaeltajalle pyhiinvaellus on ruumiin rukousta, hengellisen elämän hoitamista ja hengittämistä Jumalan tahdissa. Läheskään aina pyhiinvaellusta ei tehdä suoraan uskonnollisista syistä. Motiivina voi olla irtioton kaipuu, itsensä haastaminen ja omien rajojen kokeileminen, lupauksen täyttäminen, vaeltaminen luonnossa tai kiinnostus kulttuurihistoriallisiin kohteisiin.

Pyhiinvaellukseen kuitenkin aina liittyy merkityksen etsintä, ihmettely ja pyhyyden äärelle asettuminen. Kokemus on vahvasti kokonaisvaltainen. Hengellinen ja henkinen ulottuvuus saattaa aueta pitkään vasta matkan jälkeenkin.

Fyysisen kulkemisen lisäksi pyhiinvaellus on aina syvyyssuunnassa tehty matka. Huomattavaa on, ettei matkan pituus ole tärkeintä. Pyhiinvaellusta voi tehdä esimerkiksi labyrinttiä kulkien, ikonin tai muun taideteoksen äärellä tai kulkemalla muutaman tunnin vaelluksen useiden viikkojen matkan sijaan.

Pyhiinvaellukset ja retriitit

Pyhiinvaellukset ovat paikallisia.

Perjantai iltana 28.4. vaelletaan Hirvijärvelle, nukutaan leirikeskuksessa yö ja lähdetään takaisin Riihimäelle lauantaina 29.4. lounaan jälkeen. Vaelluksen teemana on pyhiinvaelluksen seitsemästä avainsanasta valitut sanat: kohtuus ja kiireettömyys. Lisätietoja antaa pastori Merja Olin, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Joulu – ja pääsiäispaaston aikaan järjestetään arkiretriitit.

Kerran vuodessa marraskuussa on hiljaisuuden retriitti Hirvijärven leirikeskuksessa.

Liity Riihimäen seurakunnan pyhiinvaeltajat -ryhmään Facebookissa!

Pyhiinvaellus

Lisää: evl.fi/pyhiinvaellus ja Fb-ryhmä: Riihimäen seurakunnan pyhiinvaeltajat