Rennosti yhteisillä raiteilla
Rennosti yhteisillä raiteilla
Kirkkoon tullut Ahti Indrell-Koivuniemi koki helmikuisen messun hyvänä ja pirteänä. Ihmisten kohtaaminen ja juttelu messun jälkeisellä iltapalalla on leskimiehelle tärkeää. Juha Itäleinon kanssa juttu luisti. Kuvassa vasemmalla Leif Palm.

Rennosti yhteisillä raiteilla

– Yhteisökahvilaan tullessa ei tarvitse osata mitään ennalta opeteltuja vuorosanoja, kunhan osaa juoda lämpimiä tai kylmiä juomia, kuvaa pastori Juha Itäleino vetämäänsä toimintaa.

– Seurakunta voi olla myös yhteisö, jossa tutustutaan toisiin ihmisiin ja vietetään aikaa yhdessä.

Kevyen tarjoilun lomassa jutellaan ja pelataan vaikka lautapelejä, jos siltä tuntuu. Jokunen vartti käsitellään myös yhdessä järjestettävää Raidemessua.

Kahvila ja messu

Yhteisökahvilat ovat torstaisin noin puolitoista viikkoa ennen Raidemessua sekä viikolla messun jälkeen. Kerran kuukaudessa kirkossa järjestettävä messu on aina vähän erilainen, sen mukaan, mitä kahvilassa on ideoitu ja sovittu. Ennen messua jaetaan halukkaille tehtäviä ja messun jälkeen kannetaan esirukouspyynnöt yhdessä Jumalan eteen.

Raidemessun nimi on moniselitteinen. Kysyin nimen merkitystä lauantaina 18.2. Keskuskirkossa mukana olleilta.

Kevätkauden seuraavat Raidemessut ovat 15.4. ja 20.5.2023 Keskuskirkossa.

– Riihimäen mukaan tietenkin. Radan varressa täällä eletään, sanottiin. Raiteet tuovat yhteen ja johtavat myös päämäärään – uskon raiteet, täydensi joku.

Mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua

Sari ja Leif Palm ovat käyneet Yhteisökahvilassa jo pidemmän aikaa ja olleet mukana Raidemessuja valmistelemassa.

– On saatu ihan oikeasti vaikuttaa, he toteavat, ja rohkaisevat uusia tulemaan mukaan.

Sarin muotoilemat ja maalaamat Kädet kannattelivat messussa rukouskiviä, joista rukoilija sai valita omien sisäisten tuntojen mukaan ja viedä alttarin yhteiseen astiaan. Muissa rukouspisteissä sai sytyttää kynttilän tai pyytää esirukousta. Messussa on myös mahdollista antaa ruokakolehti.

– Raamatunluvulla ja lauluilla on Raidemessussa tärkeä tehtävä sanoman välittäjänä ja tunnelman luojana, kertoo pastori Itäleino. Osallistua voi monella tavalla, jos haluaa.

1400 rennosti raiteilla 2

Sari Palmin valmistamat Kädet kannattelivat rukouskiviä, joita sai valita omien sisäisten tuntojen mukaan alttarin yhteiseen astiaan.