Seurakunta sai uuden talousjohtajan
Seurakunta sai uuden talousjohtajan
Joonas Tolvanen aloitti talousjohtajan tehtävät Riihimäen seurakunnassa helmikuussa.

Seurakunta sai uuden talousjohtajan

Riihimäen seurakunnan uusi talousjohtaja Joonas Tolvanen (29) on ehtinyt olla virassaan pari kuukautta.

Tolvanen tuli Riihimäelle Joroisten seurakunnan talouspäällikön virasta, jossa hän ehti olla kolme vuotta.

– Minut on otettu uudessa työyhteisössä todella hyvin ja lämpimästi vastaan, ja Riihimäen seurakunnassa on iloinen tekemisen meininki, kiittelee Tolvanen.

Seurakunnan työt kiinnostavat

Siilinjärveltä kotoisin oleva Joonas Tolvanen on edennyt nopeasti opinnoista ammattiin.

– Nuorena minua kiinnosti kanttorin työ ja pääsin peruskoulun TET-jaksolla tutustumaan Siilinjärven seurakuntaan. Siitä jäi itämään ajatus, että olisi hienoa olla joskus seurakunnan töissä.

Tolvasen polku vei lukion jälkeen ammattikorkeakouluun, tradenomiopintoihin, ja vuonna 2017 kauppakorkeakouluun. – Pro gradu -tutkielmani aihe oli ”Vastuullinen sijoitustoiminta Suomen ev.lut kirkon seurakunnissa”. Tämäkin kertoo kiinnostuksestani kirkon ja seurakunnan toimintaa kohtaan. Muita mielenkiinnon kohteita ovat musiikki ja yhteiskunnalliset asiat.

– Jo ihan pienestä pitäen yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet minua. Olen ollut mm. Siilinjärven kunnan nuorisovaltuutettu ja osallistunut Nuorkauppakamarin toimintaan.

– Odotan, että pääsen tutustumaan alueen musiikkielämään, ja se oli myös yksi syy, miksi lähdin hakemaan uusia töitä ajatuksella ”max tunti junalla Helsingistä”.

– Toinen syy, miksi Riihimäki kiinnosti minua oli se, että vuonna 2014 toimin tapahtumajohtajana Riihimäellä järjestettävässä, valtakunnallisessa nuorten Isoset ry:n tapahtumassa. Tapahtumasta ja Riihimäestä jäi todella hyvä ja positiivinen fiilis.

Seurakunnan talous

Riihimäen seurakunnan talous on hyvällä pohjalla ja seurakunta on vakavarainen.

– Menneen vuoden tilinpäätöksestä on kuitenkin tulossa negatiivinen. Suurimmat syyt ovat ylimääräiset menot palkoissa sekä sijoitukset, jotka eivät ole tuottaneet toivotulla tavalla.

– Mustia pilviä ei kuitenkaan tarvitse tässä vaiheessa maalata, toteaa Tolvanen luottavaisena.