Laurista Kieloon ja Arvista Maijaan

Riihimäen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti vuoden 2021 joulukuun kokouksessaan nimetä Kirkkopuiston seurakuntakodin salit uudelleen. Seurakunnan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi nimet haettiin historiasta, seurakunnassa pitkään työskennelleiden henkilöiden nimistä.

Talon isoin sali sai nimekseen Lauri kirkkoherra Lauri Palvan mukaan. Hänen kanssaan samaan aikaan –seurakuntakodin rakentamisen aikana- vaikutti seurakunnan taloudenhoitajana Arvi Pöhö. Hänen mukaansa Arviksi on nyt nimetty tähän asti ryijysalina tunnettu sali.

Eteisaulan toisella puolella sijaitsevat Eine (entinen ravintolasali) ja pienempi kerhohuone Kielo. Nimet muistuttavat kahdesta erittäin pitkäaikaisesta työntekijästä, diakonissa Eine Laaksosesta ja pastori Kielo Lunnasvaarasta.

Seurakuntakodin alakerrassa on myös kaksi uudelleen nimettyä tilaa. Aiemmin päiväkerhotilana ja viime vuodet lähetystyön tilana toiminut huone on nimeltään Maija. Nimi viittaa lastenohjaajana ja lähetyssihteerinä toimineeseen Maija Nordströmiin. Alakerran toinen, pienehkö huone, on nimeltään Hannu, ja sillä viitataan seurakunnassa sekä poikatyönohjaajana että diakonina toimineeseen Hannu Walliniin.