Koko perheen pääsiäiskana valmistuu yhdessä vuoassa ja syntyy lähes itsestään.
Ainekset:
Lohko perunat ja sitruunat, sulata voi uunivuokaan, lisää voin joukkoon yrtit ja hienonnettu valkosipuli.
Mausta broilerit suolalla, pyöritä perunalohkot, broilerit ja sitruunalohkot maustetussa voissa ja levitä uunivuokaan siten, että broilerit, perunat ja sitruunalohkot ovat tasaisesti uunivuoassa.
Paista 175 asteessa, tarkista kypsyys.
Vuoka pysyy uunissa folion alla lämpimänä pidempäänkin esim. alkuruoan nauttimisen ajan. Alkuruokana voi olla keväinen sosekeitto tai parsaa. Lisäksi raikasta salaattia ja tuoretta leipää.
Voit käyttää kaupan valmiita marenkilevyjä tai valmistaa marengin itse, ohjeita löytyy helposti.
Täyte:
Vaahdota kerma, sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää kermavaahto seokseen.
Pursota tai levitä seos marenkilevyjen päälle, koristele pääsiäismakeisilla ja (sitruunamelissalla).
Vaikeusastetta voi lisätä tekemällä jokaiselle oman marenkipesän, jonka täyttää täytteellä ja pienillä suklaamunilla. Tai voit laittaa ison marenkilevyn päälle ohuen kerroksen täytettä, puolittaa esim. Kinder-munat ja laittaa niihin lopun täytteen ja pääsiäismakeisia - jokaiselle ruokailijalle oma puolikas.
Yhteisellä tiellä on Riihimäen seurakunnan lehti, joka
ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, adventtina ja pääsiäisenä,
Lehti ilmestyy sekä paperi- että nettilehtenä.
Riihimäen seurakunta
Temppelikatu 9A
Riihimäki
p. 019 7481
Päätoimittaja: Sirpa Viherä