Pääsiäispöytään maukasta kanaa ja pashapavlovaa
Pääsiäispöytään maukasta kanaa ja pashapavlovaa

Pääsiäispöytään maukasta kanaa ja pashapavlovaa

Koko perheen pääsiäiskana valmistuu yhdessä vuoassa ja syntyy lähes itsestään.

Ainekset:

  • 4 rosamunda-perunaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 sitruuna lohkoina
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 600 g broilerin rintaleikkeitä
  • 1½ tl suolaa
  • oksa tuoretta timjamia
  • oksa tuoretta rosmariinia
  • 100 g voita

Lohko perunat ja sitruunat, sulata voi uunivuokaan, lisää voin joukkoon yrtit ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta broilerit suolalla, pyöritä perunalohkot, broilerit ja sitruunalohkot maustetussa voissa ja levitä uunivuokaan siten, että broilerit, perunat ja sitruunalohkot ovat tasaisesti uunivuoassa.

Paista 175 asteessa, tarkista kypsyys.

Vuoka pysyy uunissa folion alla lämpimänä pidempäänkin esim. alkuruoan nauttimisen ajan. Alkuruokana voi olla keväinen sosekeitto tai parsaa. Lisäksi raikasta salaattia ja tuoretta leipää.

Jälkiruokana Pashapavlova

Voit käyttää kaupan valmiita marenkilevyjä tai valmistaa marengin itse, ohjeita löytyy helposti.

Täyte:

  • ½ dl lemon curdia (sitruunatahnaa)
  • 1 dl kohukermaa
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • ½ dl mantelirouhetta
  • (½dl rusinoita)

Vaahdota kerma, sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää kermavaahto seokseen.

Pursota tai levitä seos marenkilevyjen päälle, koristele pääsiäismakeisilla ja (sitruunamelissalla).

Vaikeusastetta voi lisätä tekemällä jokaiselle oman marenkipesän, jonka täyttää täytteellä ja pienillä suklaamunilla. Tai voit laittaa ison marenkilevyn päälle ohuen kerroksen täytettä, puolittaa esim. Kinder-munat ja laittaa niihin lopun täytteen ja pääsiäismakeisia - jokaiselle ruokailijalle oma puolikas.