Päivä, jolloin kuolema kuoli
Päivä, jolloin kuolema kuoli

Päivä, jolloin kuolema kuoli

Jeesuksen kuolema ristillä ja kolme päivää myöhemmin tapahtunut ylösnousemus ovat kristinuskon ydinsanomaa. Niistä puhutaan maailmanlaajuisesti kirkoissa aivan erityisesti pääsiäisenä.

Jeesuksen ylösnousemus osoittaa jotakin hyvin tärkeää: Jumala on hyväksynyt Jeesuksen ristinkuoleman riittäväksi ja lopulliseksi sovitukseksi meidän edestämme. Jumala on ainoa, joka saattoi herättää Jeesuksen kuolleista. Tehdessään sen hän antoi varman todistuksen siitä, että kaikille ihmisille tarjotaan nyt anteeksiantamusta, sovintoa ja rauhaa Jumalan kanssa.

Ylösnousemus todistaa myös, että kuoleman valta on lopullisesti murrettu. Ihmiselämän varmin asia on, että me kaikki kuolemme. Kukaan ei voi välttyä kuoleman kosketukselta. Se on jokaisen ihmisen kohdalla väistämätön, kutsumaton vieras. Sen lopullisuuden edessä yhdelläkään ihmisellä eikä koko ihmiskunnalla ole tarjota mitään ratkaisua eikä toivoa. Mutta ylösnousemus todistaa valtavalla voimalla, että kuolema ei ole kaiken loppu. Se on portti iankaikkisuuteen.

Kristinuskon mukaan jokainen meistä tulee nousemaan kuolleista ruumiillisesti samoin, kuin Jeesus nousi ruumiillisesti kuolleista. Elämä ei lopu kuolemaan. Ne, jotka ovat uskossa turvautuneet Jeesukseen, saavat elää ikuisesti hänen yhteydessään.

Ylösnousemus todistaa valtavalla voimalla, että kuolema ei ole kaiken loppu. Se on portti iankaikkisuuteen.

Jeesuksen ylösnousemuksen päivä oli päivä, jolloin kuolema kuoli.

Tämä koko ihmiskunnan kohtalon mullistava tapahtuma oli ensimmäisten kristittyjen julistuksen keskiössä. He julistivat sitä Jumalan suurena pelastustekona historiassa. Elävä Jumala on tullut maailmaan Jeesuksessa. Jumalan antamat lupaukset ovat toteutuneet. Jeesuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa meidän vieraantumisemme Jumalasta on sovitettu. Ylösnousseen Jeesuksen nimessä julistetaan anteeksiantamusta ja mahdollisuutta palata Jumalan yhteyteen.

Tämä sanoma on samalla tavalla voimassa tänäänkin. Pääsiäisen hyvä sanoma kaikuu kristittyjen julistuksessa yli koko maapallon: Jeesus on ylösnoussut ja elää. Uusi aika on koittanut. Elämme nyt armon aikakautta. Jumala itse tarjoaa anteeksiantamusta ja sovintoa kaikille ihmisille.

Herra on todella noussut kuolleista!
Luu k. 24:34