Puheenvuoro

Jumalaa kohtaamassa

Minusta on ollut hienoa hiihdellä kevätauringon paistaessa ja ihailla Luojan luomaa kaunista luontoa, niin kuin olen tehnyt aikaisempinakin vuosina. Joskus kaunista maisemaa katsellessa tuntuu, että tämä on kuin paratiisi.

Paratiisi menetettiin jo aikojen alussa. Tälläkin hetkellä maailmassa on niin paljon vastakkainasetteluja, Euroopassa soditaan jälleen, eivätkä omatkaan ajatukset ole aina kovin kauniita. Tänä talvena olenkin miettinyt, että taas sitä on vuoden vanhempi ja se hetki lähenee, kun hiihtäminen ja kaikki muukin kohdallani täällä loppuu. Vaikka saisi pitkänkin elämän, niin vuodet kuluvat nopeasti.

Sanotaan että pääsiäinen on kristikunnan suurin juhla, vaikka se jääkin helposti vähän joulun varjoon, kun jouluna on vielä kinkku ja joulupukki. Miksi pääsiäinen on niin tärkeä? Silloin tapahtui koko maailmanhistorian merkittävin asia, josta sanottiin jo 700 vuotta aikaisemmin. “Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet”.

Miten tämän voisi ymmärtää? Katekismus sanoo näin: “Minä uskon, etten minä voi omasta järjestäni enkä voimastani uskoa Jeesukseen Kristukseen, Herraani, enkä tulla Hänen tykönsä; vaan Pyhä Henki on kutsunut minua evankeliumin kautta”.

Jumala kutsuu meitä vielä tänäänkin. Jos koet tämän kutsun, niin lähde vaikka pääsiäisenä poikkeamaan jossain seurakunnan monista tilaisuuksista. Elävä Jumala tahtoo kohdata sinut.

Juha-Pekka Malinen
kirkkovaltuutettu, kirkkoneuvoston jäsen