Kuoro löysi yhteisen sävelen
Kuoro löysi yhteisen sävelen
Go!Vocals harjoittelee tiistaisin Keskuskirkossa klo 18. Uudet laulajat ovat tervetulleita mukaan! Go!Vocalsia voi kuulla seurakunnan Raide-messuissa. Kuoron seuraava konsertti on 14.5. klo 19 Riihimäen Keskuskirkossa.

Kuoro löysi yhteisen sävelen

Gospelkuoro Go!Vocals kokoaa joka viikko yhteen eri-ikäisiä riihimäkeläisiä laulajia. Vaikka kuoro ei tavoittele taiteellista menestystä eikä kuoroon ole pääsykokeita, on laulajilla vahva halu kehittää taitojaan.

Viime keväänä kuoro teki musiikkivideon Markku Sintosen johdolla. Tämän kevään ponnistus on konsertti Helsingin Musiikkitalossa huhtikuussa, kun kuoro liittyy kansainvälisen Choirs for Ecocide Law -tapahtuman suurkuoroon nykyisen johtajansa Marjut Sipakon luotsaamana. Suurkuorossa laulettavia kappaleita harjoitellaan oman ohjelmiston ohella. Kuoroon otetaan koko ajan uusia jäseniä.

– Ei tarvitse osata mitään etukäteen, sillä täällä on tarkoitus harjoitella. Kannattaa tulla ainakin kokeilemaan, miltä kuorolaulu tuntuu, Sipakko kannustaa.

Myös miehet ovat tervetulleita mukaan. Kuoro sai vahvistusta miesääniin syksyllä, kun Joonas Tolvanen liittyi riveihin.

– Mukavat kuorokaverit ja tsemppaava kuoronjohtaja saavat aikaan sen, että tähän kuoroon on helppo tulla mukaan, vaikka viimeisimmästä kuorolaulannasta olisikin jo hetki aikaa, Tolvanen rohkaisee.

”Yhdessä olemme enemmän”

Go!Vocalsin laulajat nauttivat kuoron mukanaan tuomasta yhteisöllisyydestä ja siitä, että treeneissä pidetään hauskaa.

– Kymmenen vuoden kuorottomuuden jälkeen halusin taas kuoroon. Jäin tänne, koska täällä on niin kivaa, kertoo 5 vuotta kuorossa laulanut Anne Tarvainen.

Go!Vocalsia on kutsuttu myös ”entisten etceteralaisten kuoroksi”, sillä osa kuorolaisista on laulanut aiemmin Pekka Simojoen johtamassa, ahkerasti keikkailevassa Teetetä-kuorossa. Jos elämäntilanne ei salli tiivistä keikkatahtia, mutta mieli palaa kuoron ja gospelin pariin, voi löytää itsensä Go!Vocalsista. Näin on käynyt ainakin Sini Karhiselle, Hanna Rienojalle, Anne Kuoppalalle ja Eveliina Korpelalle.

– Kaipasin EtCeteran jälkeen yhteisöä ja ihania lauluja, ja täältä niitä löysin, kertoo Sini.

Ei tarvitse osata mitään etukäteen, sillä täällä on tarkoitus harjoitella.

Salla Ylösen toi kuoroon rakkaus musiikkiin ja Jumalaan.

Tutkimusten mukaan kuorossa laulaminen lisää yhteenkuuluvuuden ja onnellisuuden tunteita. Lisäksi yhdessä laulaminen aktivoi parasympaattista hermostoa, vähentää stressihormoneja ja lisää mielihyvähormoneja. Go!Vocalsin jäsenetkin tunnistavat yhteislaulun hyödyt ja harjoitusten rentouttavan vaikutuksen.

– Yhdessä olemme enemmän. On aina hienoa, kun stemmat löytyvät ja laulut soivat eri äänissä, Tarvainen kuvaa.

Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret.

(5. Moos. 33:27)

Tukea musiikkiopintoihin

Penttilän opintorahasto perustuu Olavi Penttilän 9.5.1978 laatimaan testamenttiin. Penttilän opintorahasto jakaa opintoavustuksia erityisesti musiikkiopintoihin riihimäkeläisille nuorille, jotka opiskelevat harrastuksenaan jossain oppilaitoksessa, ovat valmistumassa ammattiin, tai täydentävät opintojaan jatkokoulutuksella.

Rahastoa hoitaa toimikunta, jonka puheenjohtajana toimii seurakunnan kirkkoherra ja jäseninä ovat talousjohtaja ja A-kanttori sekä kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja. Opintoavustusten määrä vaihtelee vuosittain rahaston tuoton mukaan. Syksyllä 2023 jaettiin yhteensä 6000 euroa.

– Ensi syksynä opintorahasto jakaa jälleen opintoavustuksia. Ilmoitus ja hakuohjeet näkyvät seurakunnan nettisivuilla, facebookissa ja lehti-ilmoituksessa, kertoo kirkkoherra Sirpa Viherä.

– Suosittelen hakemaan; valtaosa hakijoista on saanut ainakin pienen tukisumman, osa suuremmankin.