Perhekerhossa pääsee myös musisoimaan
Perhekerhossa pääsee myös musisoimaan
Niina Grönin sylissä istuva Aleksandra Grön, 1, on käynyt muskarissa vastasyntyneestä asti.

Perhekerhossa pääsee myös musisoimaan

Nette on tullut muskariin, muskariin, muskariin, Nette on tullut muskariin, tervetuloa! laulaa musiikkipedagogi Hanna Komonen, ja piirissä mukana olevat aikuiset ja lapset tapailevat mukana. Alkamassa on torstain perhekerhon musiikkihetki Riihimäen Keskuskirkossa.

Äitinsä Niina Grönin sylissä istuva vuoden ikäinen Aleksandra Grön saa 3-vuotiaalta Yvonnette Gröniltä ringissä kiertävän rummun ja taputtaa sitä tyytyväisenä. Keskuskirkko on Aleksandralle tuttu paikka, sillä hän oli vain päivän vanha ensimmäistä kertaa perhekerhossa ollessaan.

Grönit käyvät perhekerhoissa paljon. Viiden lapsen äiti Niina Grön kertoo lasten nauttivan ja hänen itse saavan seuraa sekä vain olla, kun lapsille on tekemistä. Ohjaajat kohtaavat hänen mukaansa perheet ihanasti.

Innolla muskariin

Säkeistön päättyessä rumpu siirtyy eteenpäin. 2-vuotiaan Helmiina Ranta-Tengmanin vuoro koittaa vihdoin. Laulukin on tuttu. Helmiina on käynyt mummansa Jaana Tengmanin kanssa seurakunnan perhekerhossa kerran pari viikossa syksystä lähtien. Tengman kertoo lapsikontaktien olevan kotihoidossa olevalle lapselle tärkeä syy kerhoissa käymiseen.

– Muskari ja muu toiminta kerhossa tuovat mukavaa ja tervetullutta vaihtelua päiviin.

Musiikki on Helmiinalle tärkeää. Hän osaa jo paljon lauluja ulkoa ja kuuntelee mielellään musiikkia.

– Muskariin mennään aina innolla. Me käymme kerran viikossa myös musiikkiopiston muskarissa, Tengman kertoo.

Perhekerhossa muskari kerran kuukaudessa

Muskarin alussa paikalla on vain kolme lasta, mutta rinki täydentyy loppua kohti vielä kahdella perheellä. Istuinalustoja kaivetaan lisää.

Komonen kertoo perhekerhon muskarin eroavan muista hänen ohjaamistaan muskareista: paikalle voidaan saapua kesken, ja perheitä voi olla yhdellä kertaa paikalla yksi ja toisella kymmenen.

Lapset voivat olla myös keskenään hyvin eri ikäisiä. Muskarikerroille ei tarvitse ilmoittautua sen kummemmin kuin perhekerhoon muutenkaan, joten Komonen ei tiedä, keitä paikalle kulloinkin saapuu.

Musiikkihetkessä kokoonnutaan vaihtuvan teeman mukaisen musiikin äärelle soittamaan, laulamaan, leikkimään ja liikkumaan musiikin tahtiin. Keskuskirkossa on perhekerho joka torstai kello 9.30-11.30. Kerho alkaa maksuttomalla Komosen ohjaamalla muskarilla kerran kuussa, useimmiten kuun viimeisenä torstaina.

Lisätietoja lapsityöstä antaa Kirsi Väliheikki, puh. 044 736 9174, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

1400 muskari3

Alkulaulussa tervehditään jokainen lapsi. Helmiina Ranta-Tengman, 2, rummuttaa vuorollaan Jaana Tengmanin pidellessä rumpua.

Lapsiperheille

Seurakunta tarjoaa lapsille ja lapsiperheille monenlaista tukea ja toimintaa: erilaisia kerhoja, tapahtumia, retkiä ja vertaistukea, sekä perhemessuja. Perhekerhoihin lapsi voi mennä myös isovanhemman, kummin tai hoitajan kanssa.

Perhekerhoissamme tarjotaan pieni aamu-/iltapala, joka tulee monesti tarpeen ja myös tukee yhteisöllisyyttä, kertoo Kirsi Väliheikki, johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja.

Ohjaajina seurakunnan varhaiskasvatuksen toiminnassa toimii kirkon koulutetut lapsi- ja perhetyöntekijät.

Ilmoittaudu päiväkerhoon

 • syksy 2024 – kevät 2025
 • Ilmoittautuminen auki 18.3.–3.4.2024.

Jukolan monitoimitalo, Palojoentie 2:

 • 2-vuotiaiden kerho: ti ja to klo 9–11
 • Musiikkipainotteinen kerho (3–6 -vuotiaille): ti, ke ja to klo 13–16

Koivukadun kerhotila, Koivukatu 21

 • Luonto- ja liikuntapainotteinen kerho (sisarusryhmä 2–6-vuotiaille): ma ja to klo 13–16 sekä ti klo 9–12

Sipusaaren seurakuntakoti

 • Askartelu- ja ilmaisupainotteinen kerho (3–6-vuotiaille): ti ja to klo 9–12 sekä ke klo 12.30–15.30

Lisätiedot & sähköinen ilmoittautuminen nettisivujemme kautta

Apua arkeen lapsiperheille

Seimi-lastenhoitopalvelu

 • 0–6-vuotiaille hoitoa, toimii viikoilla 3–24.
 • Varattavissa on 1½ tunnin aika maanantaisin klo 9.30–12 välille ja torstaisin joko klo 12.30–14 tai klo 14.30–16.
 • Maksuton.
 • Kaksi lastenohjaajaamme tulevat hakemaan lapsesi ulkoilemaan tai heidät voi tuoda Jukolan kerhotilaan leikkimään varattuasi ajan. Otamme max kaksi lasta kerrallaan.
 • Varaa aikasi maanantaille edellisenä torstaina klo 15 mennessä ja torstaille edeltävänä tiistaina klo 15 mennessä tekstaamalla numeroon: 040 576 6041 / Mari, ja odota vastaustamme.