

Ryhmät, rukous, ruoka ja rinnalla kulkeminen kannattelevat epävarmassa ajassa
Uusi diakoniakeskus mahdollistaa monenlaista tukea ja turvaa.
Loppuvuodesta 2024 diakoniatyö pääsi muuttamaan uusiin tiloihin Hämeenkatu 7:ään, ja nyt tämän vuoden alusta toiminta on alkanut löytää uomiaan. Valoisat työhuoneet mahdollistavat rauhalliset ja luottamukselliset keskustelut ja kohtaamiset. Viihtyisä kahvio ja ryhmätila sekä rouhea kellari ovat tulleet monen diakoniatyön ryhmän tutuksi ja turvalliseksi kokoontumispaikaksi. Kevään mittaan tiloissa on kokoontunut mm. diakoniatyön viikoittaiset aamukahvit, pieni rukousryhmä, kokataan yhdessä -kurssi, mielenterveyskuntoutujien porinaryhmä sekä neulekahvila Kutimella. Kellarissa miesryhmä on kunnostanut pyöriä ja tehnyt muitakin kädentöitä.
Diakoniakeskuksen avajaiset ja avoimet ovet sekä muutamat pienet tilaisuudet, kuten ystävänpäiväkahvit, ovat tuoneet pientä juhlan tuntua arkeen. Koulujen hävikkiruoka, leipomo- ja muut ruokalahjoitukset ja muu diakoniatyön kautta jaettava ruoka-apu ammatillisen keskusteluavun rinnalla ovat olleet monelle tärkeä osa selviytymistä ja tuoneet turvaa ja toivoa yllättävien elämäntilanteiden keskellä.
Monenlainen ryhmä-, retki ja leiritoiminta tarjoaa virkistystä, vertaistukea ja vaihtelua arkeen.
Tien toisella puolella Hämeenkatu 14:ssä sijaitseva vaatekierrätys kokoaa viikoittain 250–300 vaate- ja tavara-avun hakijaa ja on myös tärkeä avun lähde ja kohtaamispaikka monelle. Diakoniatyön eri toiminnot pyrkivät tasaamaan hyvinvointieroja ja mahdollistamaan tasaveroista osallisuutta. Tätä tarkoitusta palvelee mm. diakoniakeskuksen kellarissa oleva vähävaraisille suunnattu juhlavaatelainaamo. Kauniit ajanmukaiset juhlavaatteet vähentävät eriarvoisuuden ja mahdollisen häpeän kokemusta siitä, että ihminen erottuisi epäedukseen juhlaväestä. Vaatteiden lainaamisesta voi sopia diakoniatyöntekijän kanssa.
Diakoniatyön monenlainen ryhmä-, retki- ja leiritoiminta tarjoaa virkistystä, vertaistukea ja vaihtelua arkeen heille, jotka helposti jäävät yhteiskunnassa syrjään tai joiden oma elämänpiiri on kapea.
Diakoniakeskuksen avajaisia vietettiin 12.2. Alarivissä vasemmalta Riihimäen seurakunnan työntekijät diakonissa Heini Syrjä, johtava diakonissa Eira Latvala ja diakoni Tiina Heiskanen. Ylärivissä diakonit Petja Heiskanen, Irina Pasma ja Eero Haltia sekä kappalainen Kari Kauppinen.
Kun huusin sinua, sinä vastasit, annoit sydämeeni voimaa ja rohkeutta.
Ps. 138:3

Lue myös
- Kun mannerlaatat liikkuvat
- Kirkkokuoro 100 vuotta
- Sanat luovat todellisuutta!
- Pääsiäinen on kristityille ilon ja elämän juhla
- Kyräilyn tilalle kyläilyä
- Pääsiäissaarna
- Riihimäen seurakunta sai ympäristödiplomin
- Juhannushäät ilman stressiä
- Uni on lahja, joka kannattaa avata
- Johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Marjukka Saarinen
- Tehopari monessa mukana
- Ohjelmaa perheille
- Kenttärovasti Markus Korpela: Varaudu pahimpaan ja elä hyvää arkea
- Sairaalasielunhoito ihmisten tukena 100 vuoden ajan
- Tien vaikean minulle valmistit
- Ryhmät, rukous, ruoka ja rinnalla kulkeminen kannattelevat epävarmassa ajassa
- Apua arkeen lapsiperheille – ja toimintaa nuorille
- Henkinen huolto seurakunnan arjessa
- Diakoniatyön toimintaa loppukeväällä
- Vox Aurea konsertoi Riihimäellä
- Rohkea Tuomas 24.5. päiväretki
- Treffit alttarilla 2.5.2025 Riihimäen Keskuskirkossa
- Naisten kahvikutsut
- Miesten toimintaa
- Motoristit siunataan
- Tapahtumakalenteri
- Mitä jos? – Varautuminen on aina ajankohtaista
- Pääsiäisen evankeliumiteksti